Assalamualaikum....
Akhirnya dapat juga aku masa untuk meng'update blog aku ni... encik kamen memang seorang pemalas nak update.huhu...
Bukan apa, aku busy sangat dengan kerja dalam beberapa hari ini.. busy bercuti di kampung lagi.Jadi, masa untuk meng'update itu kurang...tapi hari ini aku nak update dah..hehe

Tahun baharu Cina hari tu, aku balik kampung. Ye lah, dah cuti kan,balik kampung lah..hahaha
Tapi selama aku bercuti, tak banyak tempat aku kunjungi. Banyak menghabiskan masa di rumah saja. Kalau malam , macam biasa,duduk kat restoran sambil minum segelas teh tarik tapi duduk menghabiskan masa kat sana selama 2 jam...Peergghhhhh....Mesti tuan punya kedai tu marah nak mampus kat aku dan kawan-kawan. Yelah, minum secawan je,tapi duduk berjam-jam...hahahahaha.. Lantaklah tuan punya kedai tu nak marah. Kitorang bukan minum free,kitorang bayar tau.hehhehehe..

Kenapa aku banyak menghabiskan masa kat rumah? Sebab banyak kedai tutup..uwaaaaa..... kebanyakan kedai-kedai kat Kota Kinabalu nie dimiliki oleh orang cina... tak dapatlah aku nak cari Pc Game baru, tak dapatlah aku nak cuci mata di kedai komputer..huhuhu...

Tapi hari tu, 4 haribulan februari... Kawan aku tiba-tiba je ajak jalan-jalan pergi KK...aku macam biasa la, on je..heheheee....

Setelah berjam-jam merayau.... kitorang jadi boring..Yelah,merayau tengah malam,lagilah takda kedai buka.wkakakaaka.....

Tapi ada satu tempat yang menarik.
Macam menarik je kalau ambil gambar kat tempat tu...
Jadi,tanpa tunggu lama,apa lagi.ambil gambarlah... Lantaklah orang nak kata apa.wkakakakaka




WAJAH DALAM GAMBAR INI TERPAKSA DI BLUR KAN BAGI MERAHSIAKAN IDENTITI SEBENAR ENCIK KAMEN..wahhh...misteri gitu lorh.. .XD
Setelah ambil gambar, bermulalah dialog kitorang :
Kawan 1: okay,lepas ni nak pergi mana?
Kawan 2: Mana aku tau nak pergi mana,ko yang ajak pergi KK,aku ikut jak.
Encik Kamen : wei.wei....jangan kata korang taktau nak pergi mana lepas ni plak?
Kawan 1: aku pun tak tau nak pergi mana lagi..
Kawan 2 : Perrghhh....jauh-jauh kita pergi KK,takde idea plak? dah la jalan ambil masa setengah jam ni..
Encik Kamen : wei.wei..jangan kata korang nak balik dah ni sebab takda idea nak pergi mana lagi??
kawan 1 :......
Kawan 2 : .....
Encik Kamen: .....

Setelah lima minit berdiam diri,maka kitorang ambil keputusan untuk balik je lah....wakkakakaka
Perjalanan yang sungguh membosankan la

5 comments:

KUREKURE COMEL said...

hehehe...sengal ek....bestnye dpt jln2...xpernh smpai sne lg....huhuhu

Encik Kamen said...

hahahah...cik kurekure yang setia memberi komen kat sini....nak bagi anugerah top commenter lah.haha

takpe,nanti dah besar,dah kerja,insyaallah bleh sampai sabah...nanti bleh jumpa ngan encik kamen.haha

echa rierie said...

astaga..
law sa ada sna..wyg kita..karoke lg..
hahaha~

khairul hisyam said...

orang kk ka boss? ekeke.

Encik Kamen said...

yup....orang KK bah ini..wkakkaa

Post a Comment